Jag godkänner att denna sida använder cookies för analyser, personanpassat innehåll och reklam.

Produktområden

Sårvård

 

Inom området sårvård står L&R för produkter på högsta vetenskapliga nivå. Här upptar produkter för modern sårvård en stor plats. Produktfamiljerna Suprasorb, Vliwasorb och Debrisoft är bara exempel på förstklassiga produkter med unika egenskaper inom detta område. Specialprodukter för oftalmologi, dermatologi och öron-näsa-hals-området fulländar sortimentet.

Bindor & förband

 

L&R-sortimentet av bindor och förband omfattar hela området för fixering, stabilisering, kompression och immobilisering samt bandage och ortoser. Rosidal, Cellona, Cellacast och Cellacare är bara fyra av de många beprövade framgångsmärkena på detta område.

Setsystem & hygien

 

På L&R är vi väl förtrogna med förlopp och krav under en operation och erbjuder ett för detta skräddarsytt sortiment av operationsskydd och operationskläder liksom setsystem och hygienprodukter. Till de ledande märken som personal och operatörer kan förlita sig på under en operation hör bland andra Kitpack, Setpack och Raucodrape. Med försorterade operations- och behandlingsset bidrar L&R effektivt till optimering av flera processer i den kliniska vardagen. Därtill konfektionerar vi till exempel våra engångsoperationsskydd med förbandsmaterial och olika utgångsmaterial allt efter kundens önskningar.

Undertrycksbehandling

 

Systemet Suprasorb CNP främjar sårläkning genom utnyttjande av undertrycksbehandling av sår (Negative Pressure Wound Therapy eller NPWT). Till de framgångsrika komponenterna i Suprasorb CNP-systemet hör till exempel vakuumpumpar, skum, Suprasorb CNP dränagefilm och dränageport samt en omfattande 24-timmarsservice. Att L&R vunnit innovationspriser i Tyskland och Österrike vittnar om företagets framgångsrika utvecklingsarbete.

  • Medicinteknik

L&R Optiline

 

L&R OPTILINE är konceptet för effektivitetsökning och kvalitetssäkring på sjukhus och bygger på våra erfarenheter som kompetent fullsortimentsföretag och partner i vård över sektorsgränser. Med stöd av L&R OPTILINE analyseras varje område som vi kan påverka som leverantör av medicintekniska produkter. En säker patientvård och samtidigt en ökad effektivitet är vårt gemensamma mål.